Изборник Затворити

Форум индустрије и академије: Паметна решења за друштво 5.0

Са посебним задовољством Вас позивамо на други Форум индустрије и академије – ФТН ФОРУМ2 , који партнерски организују Факултет техничких наука Универзитета у Новом СадуНаучно-технолошки парк Нови Сад и Истраживачко-развојни институт за вештачку интелигенцију Србије, уз подршку амбасаде Јапана у Републици Србији.

Форум индустрије и академије – ФТН ФОРУМ2 одржаће се у Научно-технолошком парку Нови Сад 14. новембра 2024. године са почетком у 10 часова. Овогодишњи догађај окупиће најутицајније представнике компанија, академске заједнице, владе, друштвених заједница, медија и невладиног скетора.

Фокус овогодишњег форума су „Паметна решења за друштво 5.0“ сагледан кроз јединствену јапанску стратегију будућности која има оргоман потенцијал да значајно унапреди начин на који људи живе, раде и међусобно комуницирају.

Мисија Друштва 5.0 најпре је фокусирана на стварање друштва које је технолошки напредно и друштвено инклузивно и где се најсавременије технологије користе за добробит свих грађана и промовишу одрживи развој. Од паметне инфраструктуре која смањује саобраћајне гужве и потрошњу енергије, преко дигиталне трансформације индустрије са фокусом на одрживу производњу, па до паметне здравствене заштите која омогућава даљинско праћење пацијената, прецизније дијагнозе и персонализоване терапије.

Прихватајући напредне технологије и промовишући друштвену инклузивност, стварамо друштво које је просперитетно и еколошки прихватљиво, које цени добробит свих грађана и даје приоритет здрављу свих људи и одрживости наше планете.

Сходно паметним решењима за Друштво 5.0, панели Форума ће се фокусирати на:

  • Паметне градове
  • Паметне фабрике
  • Паметну здравствену заштиту

У нади да ћете подржати организацију овог значајног Форума, а Вашим доласком увеличати његову реализацију, срдачно Вас поздрављамо и молимо Вас да потврдите своје присуство до 1. новембра 2024. године путем регистрационе форме.